Володарем Суперкубка УЄФА став лондонський “Челсі”

Лондонський “Челсі” у серії післяматчевих пенальті здолав іспанський “Вільярреал” (6:5) і здобув Суперкубок УЄФА-2021.

Основний час завершився з рахунком 1:1, пише “Обозреватель”.

46-й розіграш, в якому зустрілися переможці Ліги чемпіонів і Ліги Європи відбувся на стадіоні “Віндзор Парк” в Белфасті.

Нагадаємо, що в своїй історії “Челсі” чотири рази намагався виграти цей трофей, але йому це вдалося зробити лише раз 1998 році. Для “Вільярреала” це стало першою участю в Суперкубку УЄФА.

Матч почався з позиційного нападу “Челсі”: лондонці більше контролювали м’яч, але їх комбінації більше проходили в середині поля.

“Вільярреал” практично всім складом був за лінією м’яча, через що “Челсі” намагався діяти максимально широко.

До 23-й хвилині “жовтим” доводилося величезними силами відбиватися, навіть не думаючи про атаки у відповідь. Дуже сильно позначалася перевага у класі.

На 27-й хвилині територіальну перевагу “Челсі” втілив в ігрову. Іспанці пропустили швидку контратаку лівим флангом, яку замкнув Хакім Зіеш після передачі Кая Хаверца.

До кінця тайму англійці створили ще кілька небезпечних моментів, змушуючи Серхіо Асенхо відпрацьовувати по повній. Спершу голкіпер відбив постріл Маркоса Алонсо, а потім Курт Зума з близької відстані відправив круглого над поперечиною.

На 43-й хвилині Зіеш отримав травму і був замінений на Крістіана Пулішіча. Відразу після цього “Вільярреал” створив свій перший момент в грі, який ледь не закінчився голом. Удар Альберто Морено прийшов в поперечину.

Після перерви ситуація на полі змінилася Вже іспанці більше володіли м’ячем і були близькі до голу. “Челсі” помітно підсів в оборону, чим відразу скористався суперник.

На 61- хвилині найкращий бомбардир “Вільярреала” в Історії Жерар Морено влучив в штангу, а на 73-й уже в ворота. Булайе Діа п’ятою скинув під удар партнеру і 29-річний півфіналіст чемпіонату Європи-2020 точно відправив м’яч у сітку – 1:1.

Залишок основного часу обидва клуби провели в атаках з невеликою перевагою лондонців, але глядачі забитих голів не побачили.

У додатковий час швидкості в грі помітно впали. Зменшилася кількість і небезпечних моментів. Футболісти обох команд неспішно катали м’яч в центрі, зрідка “вибухаючи” невеликими випадами.

На 100-й хвилині Пулішіч міг принести перемогу “Челсі”, але його удар з близької дистанції пройшов в декількох сантиметрах від воріт.

На 119-й хвилині Томас Тухель вирішив поміняти свого голкіпера, випустивши Кепа замість Менді. Ця ставка зіграла.

Доля трофею вирішувалася в серії післяматчевих пенальті, де впевненіше себе проявили гравці “Челсі”.26-річний голкіпер збірної Іспанії відбив вирішальний удар Рауля Альбіоля.

Більше спортивних новин читайте за посиланням: